Alba Regia Táncegyesület
közhasznú szervezet

A Táncház épülete

Az országosan egyedülálló Táncház épületét 1995-ben építették, ahol a mai napig a régió vezető népművészeti műhelye működik. A Táncház egy olyan speciális hely, amelyet a népművészeti értékek, különösen a népzene és a néptánc megóvása és továbbéltetése céljából hoztak létre.

Az épület igen  kedvező  helyen helyezkedik el, Székesfehérvár belvárosában. Busszal is elérhető több irányból, közel van a buszpályaudvarhoz, így vidékről is könnyen megközelíthető. A rendszeresen tartott rendezvények miatt a hely gyakran látogatott, a városban és a régióban jól ismert.

Az épületben zárt láncú számítógép-hálózat segíti az ott dolgozó munkatársak, pedagógusok szakmai és oktatómunkáját. Az érdeklődők az előtérben elhelyezett érintőképernyős számítógépes terminálon keresztül különböző általános és szakmai ismeretanyaghoz juthatnak, továbbá a faliújságon kívül innen is értesülhetnek a műhely és más intézmények által szervezett programokról.

A Táncház szolgáltató központ. Három nagy egysége eltérő eszközökkel, de egyazon céllal és elkötelezettséggel várja a népi kultúra, a hagyomány iránt érdeklődő nagyközönséget és a szakmabelieket, akik útmutatásért, vagy segítségért keresik fel intézményünket.

A több, mint fél évszázada működő, Európa-díjjal kitűntetett  Alba Regia Táncegyüttes műsorain az egész magyar nyelvterület táncai, dalai, szokásai szerepelnek. Művészeti munkája során mérvadó, a közművelődést szolgáló művek előadására és létrehozására törekszik, valamint felkarolja a külső, támogatásra érdemes kezdeményezéseket.

Az Alba Regia Táncegyesület a nemzeti és kisebbségi kulturális hagyományok megőrzését, ápolását fontos céljának tekinti. A cselekvő részvételt kívánó, és a kulturális értékek elsajátításával összefonódó aktív ismeretszerzés nemzeti azonosságtudatunk alakítója, életminőségünk meghatározója  -  épp ezért szervezetünk kiemelten kezeli az e témakörhöz kapcsolódóan meghirdetett programjait. Támogatja a régió kistérségeiben található civil szakmai szervezeteket, szakértői, tanácsadó, rendezvényszervező és oktatási szolgáltatásokat nyújt, illetve szélesíti a népművészeti szakma hazai és nemzetközi kapcsolatrendszerét. Az egyesület által létrehozott, a Kárpát-medence hagyományait átfogó Vásárhelyi László Szakmai Könyvtár hozzáférhetővé teszi a régió népi kultúráját rögzítő audiovizuális és szöveges dokumentumokat.

Az Alba Regia Alapfokú Művészetoktatási Intézmény célja, hogy elmélyítse a tanulókban a magyar néptánc és népi kultúra iránti érdeklődést. Felkészítse és irányítsa a tehetséges tanulókat a táncművészeti pályára illetve az amatőr táncéletbe való bekapcsolódásra. A múlt és jelen hagyományinak és táncművészeti értékeinek megismertetésével és megszerettetésével lehetőséget teremt a tanulók számára életkoruknak megfelelő táncművészeti kultúra és műveltség megszerzésére. Az intézményben kivétel nélkül a műhelyből kinőtt, táncpedagógus diplomával rendelkező szakemberek biztosítják az ismeretek átadását.

 • Ajánljuk magunkat!

  Bálokra, rendezvényekre, céges eseményekre megrendelhetőek műsoraink.


  Bálnyitó táncok, folklór műsorok, kortárs tánckoreográfiák, táncszínházi produkciók, évszázadok táncai...

  Bővebb információ »

 • Új Kiadványunk!

  Megjelent a Táncok az időkben sorozatunkból a Táncok a mediterrán mitológiákban című kiadványunk.


  Megrendelhető a webáruházból!

  Bővebb információ »

 • ADÓ 1%-a

  Támogassa ön is céljaink megvalósulását!


  A kedvezményezett adószáma:
  18482083-2-07

  A kedvezményezett neve:
  Alba Regia Táncegyesület


  Támogatását előre is köszönjük!

  Bővebb információ »

Hírek

További hírek

„Múlt, jelen, jövő: generációk együtt a színpadon”

Dátum: 2019. április 28.

az Alba Regia Táncegyüttes jubileumi gálaműsora a Tánc Világnapja...

VII. Mezőföld Virágai Fejér Megyei Szólótáncverseny - FELHÍVÁS

Dátum: 2019. március 23.

Közép-Dunántúl régió szólótáncversenye, 2019. március 23. szombat,TÁNCHÁZ,...

További hírek »

Alba Regia Táncegyesület

8000. Székesfehérvár
Malom u. 6.

Tel.& Fax: (22) 312-795

Email:

© Minden jog fenntartva.