Hírek

2017. május 08.


Táncház „A Táncház Napján”

2017. május 6-án, szombaton ismét sokan látogattak el a Malom utca 6. szám alá, hogy együtt ünnepeljük „A Táncház Napját”, melyet 2012 óta tartunk számon. Épp ezen a napon 1972. május 6-án tartották az első táncházat Budapesten a Liszt Ferenc téren.
A kisgyermekes családok 17.00 órától kezdődően a Játszótárs - Játékkészítő Műhely vezetőinek irányításával kézműves foglalkozáson élvezhették az együtt alkotás örömét.
18.00 órától Kneifelné Laczkó Kriszta vezetésével tavaszi népszokásokhoz kapcsolódó játékokat, mondókákat és énekeket tanulhattak a gyerekek. A népi gyermekjátszó után „Vendégségben” címmel a szabadbattyáni Sárrét Néptáncegyüttes és az alapi Mezőföld Népi Együttes közös műsorát élvezhették a résztvevők.
A Sárrét Néptáncegyüttes művészeti vezetője Kulcsár Imre, művészeti munkatársa Tombor Bea. A csoport „Arany” és „Kiemelt arany”minősítésekkel is büszkélkedhet. Az est folyamán az erdélyi Mezőségről vajdakamarási, valamint a felső-tiszavidéki Tyukod táncait mutatták be a közönségnek.
Az Alapról érkezett Mezőföld Népi Együttes előadásában nyírségi, illetve szűkebb hazánk Mezőföld azon belül alapi táncokat láthattunk tőlük. Az együttes vezetője Köő Imréné, művészeti vezetők Sándorfi Judit és Hajdara Tamás. A csoport több alkalommal „Arany” valamint egy alakommal „Kiváló” minősítést ért el a Fejér Megyei Amatőr Néptáncegyüttesek Minősítő fesztiválján.  Mindkét együttes célja a hagyományok ápolása, megőrzése és továbbadása.  Rendszeres fellépői fejér megye kulturális életének.
A néptánccsoportok műsora után tyukodi táncokat tanulhattak az érdeklődök Sipos Dániel és Mohácsi Diána irányításával. Ezt követően széki és mezőségi táncrenddel, végül kalotaszegivel koronázták meg  „A Táncház Napját”. A talp alá valót Soós Csaba vezetésével a Galiba Zenekar szolgáltatta.

 • Ajánljuk magunkat!

  Bálokra, rendezvényekre, céges eseményekre megrendelhetőek műsoraink.


  Bálnyitó táncok, folklór műsorok, kortárs tánckoreográfiák, táncszínházi produkciók, évszázadok táncai...

  Bővebb információ »

 • Új Kiadványunk!

  Megjelent a Táncok az időkben sorozatunkból a Táncok a mediterrán mitológiákban című kiadványunk.


  Megrendelhető a webáruházból!

  Bővebb információ »

 • ADÓ 1%-a

  Támogassa ön is céljaink megvalósulását!


  A kedvezményezett adószáma:
  18482083-2-07

  A kedvezményezett neve:
  Alba Regia Táncegyesület


  Támogatását előre is köszönjük!

  Bővebb információ »

Hírek

További hírek

„Múlt, jelen, jövő: generációk együtt a színpadon”

Dátum: 2019. április 28.

az Alba Regia Táncegyüttes jubileumi gálaműsora a Tánc Világnapja...

VII. Mezőföld Virágai Fejér Megyei Szólótáncverseny - FELHÍVÁS

Dátum: 2019. március 23.

Közép-Dunántúl régió szólótáncversenye, 2019. március 23. szombat,TÁNCHÁZ,...

További hírek »

Alba Regia Táncegyesület

8000. Székesfehérvár
Malom u. 6.

Tel.& Fax: (22) 312-795

Email:

© Minden jog fenntartva.